Historie

Historie, Information

Kajakgaarden blev oprettet som firma i oktober 2005 af Michael Schuh og Jane Aggerholm, der efter at have læst til Friluftsvejledere med fordybelse i havkajak på Institut for Idræt i København, flyttede til Aarøsund i sønderjylland.

Butikken i Aarøsund
I løbet af vinteren 2005 gik vi i gang med at finde samarbejdspartnere til vores nystartede kursusvirksomhed, og i sommeren 2006 løb de første kurser af stablen fra Gammelbro Camping i Aarøsund. Vi var samtidig igang med at etablere en lille butik fra hjemmet på Aarøsund Havn, og i efteråret 2006 var butikken en realitet. Butikken og kurserne blev kørt ved siden af fuldtidsjobs som hhv. lærer og politibetjent. I efteråret 2007 stod det dog klart at det i længden ikke ville være holdbart at have fuldtidsjobs, butik og kursusvirksomhed ved siden af familielivet.

Butikken i Kolding
Da vi blev tilbudt vores nuværende lokaler på nordhavnen i Kolding blev, beslutningen truffet om at gøre kajakker og kajakkurser til en levevej. Butikken åbnede 1. april 2008 og udviklede sig i løbet af 2008/2009 til en af Danmarks største udbydere af kurser, kvalitetskajakker- og udstyr til kunder fra hele landet. I foråret 2010 åbnede Kajakgaarden endnu en butik på Marselisborg Havn i Århus. Kajakgaarden blev i den forbindelse omdannet til en anpartsselskab og Kirsten Kjer Pedersen blev ansat som bestyrer af butikken i Århus.

Butikken i Aarhus
Kajakgaarden arbejder fortsat på at være førende indenfor sit felt og udvikler hele tiden på sine kursustilbud. Vi har et meget omfattende sortiment af kvalitetskajakker og udstyr, og mange af vore ideer og måder at gøre tingene på, er blevet “adopteret” af mange af vore kolleger i branchen. Vores stab af instruktører er nøje udvalgt efter et fagtligt højt niveau, gode formidlingsevner samt en sympatisk og situationsvant optræden. Vi har nogle af Danmarks bedst uddannede havkajakinstruktører.