Bliv havkajakinstruktør

Hvis du selv drømmer om at instruere og inspirere andre til at lære kajaksporten at kende, har du brug for en uddannelse som havkajakinstruktør. Kajakgaarden tilbyder BCU instruktørkurser på alle niveauer.

Selv om Danmark er en stor søfartsnation, er det Storbritannien, der i 40 år har været førende indenfor kurser i paddelsport. Af samme grund, er det de britiske BCU-retningslinjer for uddannelse af kano- og havkajakinstruktører, som er blevet standard over det meste af verden. En uddannelse som havkajakinstruktør hos Kajakgaarden, garanterer kurser, som bygger på det internationalt anerkendte BCU-system.

Er du interesseret i en uddannelse som havkajakinstruktør, så tilbyder vi BCU kurser på tre niveauer.

Havkajakinstruktør på BCU niveau 1
BCU L1 kurset henvender sig til folk, som ikke nødvendigvis selv er aktiv roer, men som måske er forælder til et medlem, eller blot har en interesse i at udbrede paddelsporten til andre. Som havkajakinstruktør på niveau L1, kommer du typisk til at arbejde sammen med, og under supervision, af en højere uddannet instruktør. Kurset koncentrerer sig om at give dig de nødvendige færdigheder, så du kan bestå BCU L1 prøven og vil primært give dig grundlæggende instuktørfærdigheder, Sikkerheds- og redningsfærdigheder, samt en teknisk forståelse for paddelsporten.

Havkajakinstruktør på BCU niveau 2
Deltagelse i L2 kurset forudsætter bestået L1 prøve, samt mindst 50 timers instruktørerfaring, hvor du har brugt principperne fra L1, siden beståelsen. Du bør desuden have evnen til at padle både kano og kajak effektivt. Med gennemført BCU L2 kursus bliver du havkajakinstruktør på et betydeligt højere niveau end L1. Kurset henvender sig i højere grad til roere med stor praktisk erfaring og det vil forberede dig til at kunne bestå BCU L2 prøven.

Læs mere om BCU L2 kurset

Havkajakinstruktør på BCU niveau 3
En havkajakinstruktør på niveau 3, kendertegner sig ved at være specialiseret i discipliner som for eksempel:

  • White water slalom
  • Surf
  • Kajakpolo
  • Freestyle
  • Åben kano

Den erfarne havkajakinstruktør på dette niveau, er i stand til at planlægge, udføre og analysere længere undervisningsforløb. havkajakinstruktører, som er ledere af paddelsportaktiviteter i klubber, sportscentre, eller på anden måde beskæftiger sig professionelt med kajaksporten, bør befinde sig på dette niveau.

Er du interesseret i at blive havkajakinstruktør, så afholder vi kurser i både Århus og Kolding. Kontakt os via tlf eller mail på henholdsvis:

Kajakgaarden Århus

Kajakgaarden Kolding